Alla inlägg under februari 2011

Av Anders Lundgren - 13 februari 2011 18:14


  


Då var det dags för en ny föreställning på Stadsteatern, denna gångeb bjöds på en gammal klassiker, Peer Gynt skriven av den norske författaren Henrik Ibsen. Handlingen var lite svårbegriplig, då den delvis framfördes med orginalmanuset. Huvudpersonen Peer är en rotlös och fantasifull person som försöker erövra världen med blandat resultat.


Skådespelaren Per Sandberg som hade huvudrollen som Peer Gynt gjorde en stor prestation, och var inne på scenen så gått som hela föreställningen. Det som ändå gjorde störst intryck var  dekoren, som verkligen var efektfull. Det genomgående materialet var av plast, som formades till fjäll, hav, himmel och eld, med hjälp av luft.


Av Anders Lundgren - 9 februari 2011 17:11

Efter 47 timmars förflyttning norrut, är vi nu tillbaka i det kyliga Sverige igen, från 30 grader dygnet runt, till minus grader dygnet runt. Hemresan startade i lördags klockan 17 lokal tid från Makunduchi på Zanzibar. 7 mil biltransport till den lilla flygplatsen i Stown Town, som ligger mitt på ön. Inrikesplanet till Dar es Saalam gick 1,5 timme senare än utsatt tid. 30 minuters flygresa till den "hysteriska" flygplatsen i mångmiljon staden Dar es Saalam. Vi kommer dit vid 21 tiden. Det fanns faktiskt ett matställe på flygplatsen, så vi fick i oss lite mat innan den långa väntan till 4.45 på söndagsmorgonen då flyget mot Istanbul skulle gå. Vi levde som uteliggare, sov marken, eeler på någon ledig bänk. Hustrun lade beslag på våra resväskor och använde dom som madrass. Vid 2 tiden fick vi checka in vårat bagage, sovplatsen byttes nu till sittbänkar i avgångshallen.


Resan från Dar es Saalam till Istanbul tog 9,5 timme, inlusive en mellanlandning i Nairobi. Framme i Istanbul klockan 12.30 lokal tid. Transport till hotell i Gamla stan, några hundra meter från Blå mosken och Topkapi palatset. Vi tar oss en eftermiddagspromenad i området, tillsammans med några andra miljoner Istanbulbor, som flanerar i området. Äter en kebab måltid på en lokal restaurang.


Transport från hotellet beställdes till klockan 7, men kommer inte förrän 7.30 Äter frukost på Ataturk-flygplatsen. Avfärd mot Landvetter klockan 10.10 Landar 10 minuter sent. Stor kontroll vid passkontrollen. Vår vän Mickael möter oss. Hemma igen vid 3 tiden på Lärkvägen.

Av Anders Lundgren - 2 februari 2011 18:48

Efter att ha tillbringat 3 natter uppe i norra Tanzania, dar nationalparkerna ligger,  har vi idag kommit "hem" igen till varat underbara Makunduchi har pa Zanzibar igen. Varan vistelse i Tarangiri och Ngorongoro var en upplevelse, med denna fantastiska natur och detta djurliv. Av det som kallas "the big five" sag vi noshorning, lejon. buffel och elefant, det som saknades var leoparden. Det haftigaste var nog nar vi hamnade i en elefanthjord bestaende av ca 50 elefanter.


Tidvattnet har vi inte riktigt fatt "klam" pa, ingen riktigt struktur pa hur det kommer och gar. Idag nar vi komm tillbaka hit var det ebb, och bara nagra timmar senare var det riktigt hagvatten. Antagligen har val jordens  och manens rorelse inverkan, ett intressant studieobjekt. Ialla fall var temperaturen i havsvattnet, hor och hapna 37 grader, det ar ju som att simma i ett badkar.


Dags for er att gora sammanstallnig av forsta etappen i "arets flitigaste Motionar".


Har planeras for en "ma bra vecka" nagon gang i april, har fatt forfragan om vi ar inresserad tjanstgora har som massor, och hustrun som gympaledare. Nagot att fundera over.



Presentation


solnedgång över Rödahavsbergen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards