Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

Bildårskrönika 2012: Del 2

Av Anders Lundgren - 14 januari 2013 19:07


 

 

Efter midsommar fick vi vi besök av våra "Dolomitvänner", Betty och Peter, Kristina och Lars-Erik. Vi gjorde en promenad längs Prins Bertil stig ute vid Tylösand. Fikarast i den vackra naturen. Vi gjorde även ett besök i Falkenberg och såg farsen "Campa för livet" på Vallarnas Friluftsteater.


 

Man missade ju knappast någon match av fotbolls EM. Här värmer Alex upp inför matchen.


 

 

Vid besök hos syster "Pippi" på Tjörn, gjorde vi även utflykt till Pilarne, en konstutställning mitt i naturen. Vi fick även träffa systers gamla ungdomskärlek Lasse. En riktig solskenshistoria, att åter få träffas efter 50 år.


 

 

Fylleri dags, Axel fyller 9 och Anna fyller några år mer. Fest i trädgården i Vallda där Annas familj tillbringade sommaren. Tårtan var ett populärt fotomotiv som synes.


 

 

Besök hos våra vänner Ulla och Bernt, som har sitt sommarboende på Tången i Bohuslän. En härlig sjötur och makrilfiske blev det.


 

 

Besök i Varberg hos Bodil och Ulf. Varje sommar ockuperas stan av ett gäng musikanter som spontan-spelar, först på torget mitt i stan och sedan en konsert i Socitetsparken, en otrolig musikfest. Det bjöds även på en bit mat, sittandes på berget med utsikt över hela västerhavet. Kanske sommarens finaste dag.


 

 

Sommarens byggprojekt. Altanbygge i Gullbranna.


 

 

Det blev faktiskt också en dag i badet. Här på "Brottet" i Halmstad. Martin skojar med Rebecka och Alex.


 

 

 

 

Vi blev inbjudna till kusinträff i Messlingen, som ligger i norra Härjedalen. Vi vistades där en vecka, och mellan regnskurarna gjorde vi utflykter till Flatruet, Funäsdalen och Ramundberget Det var kul att få träffa kusinerna från Stockholm och även syster Gunilla och hennes Lars, som bor i Sundsvall. Toppturen på Ramundberget var ju klart vackrast med storslagen utsikt över fjällvidden.


 

 

Kusin Jan och hans Lotta passade på att övernatta hos oss på deras väg ner till Tyskland. Under deras visit passade kossorna i den näraliggande beteshagen på att kalva. Här de första stapplande stegen.


 

Rebecka fyller 6 år. Svårt att bestämma vilken tårta man ska börja med.

 

Rebeckas första skoldag, utegymnastik var första lektionen.


 

Oj vilken häftig konst. Ett kvällsdopp i den fina sensommarkvällen.


 

 

Så var det dags att avsluta "koj-säsongen" i mitten av september, känndes ganska skönt.


 

En resa till Portugal och Portmaio, som ligger på Algarve-kusten, var ju en bra start på hösten, en trevlig by med vacker natur och fin strand. Här poserar hustrun framför hotellentrén. Vi var där 2 veckor och hade eget hushåll. Så gott som soligt väder hela tiden. Då jag fortfarande hade problem med mitt diskbråck och hade svårt att gå, hyrde vi cyklar hela tiden.


 

Första veckan hade vi sällskap av vännerna Lillian och Michael. Här serveras ost och vin i våran bostad-


 

Michael är nästan i mål efter morgonpromenaden på "Plankan". En träbrygga som går efter hela stranden. Själv fick jag cykla morgonpromenaden.


 

I den ostliga änden på stranden gick en lång pir ut, som skydd för hamninloppet. Hustrun och jag poserar framför fyren som var längst ut på piren.


 

Nationalrätten, grillade sardiner, helt okej att äta.


 

 

 

 

En 2 kilomter lång strand, med ca 1,5 meter ebb och flod.  En dag var det badförbud på grund av vågorna och undervattensströmmarna, trots att det inte blåste.


 

Årets svampskörd, ca 20 liter trattkantareller plockades på syster "Pippis" sommarställe på Tjörn.


 

 

På novemberlovet gjorde Axel oss sällskap. Besök på Sjöfartsmuseét i Göteborg, och höststädning på våra föräldrars gravar, var en dagsutflykt.


 

En snabbutflykt, med julbords-kryssning till Åland  i slutet på november, på svåger Ebbes födelsedag. Ett trevligt "break" på den tråkiga hösten.


 

Våran 41:a bröllopsdag tillbringade vi på Arken Spa i Göteborg.


 

Julbad hos Michael i hans bubbel-balja.


 

På julen kom Martin hit med barnbarnen, Alex beundrar den fina plastgranen.


 

Juldagsmorgonen samlas hela familjen hos oss iklädda pyjamas. Här blir det letning av strumpor, som tomten varit här och lämnat på natten. Det serveras grötfukost och bjuds på julkonsert, tyvärr hade Axel glömt sin blockflöjt hemma, han skulle ha kompat mormor, så den blev tyvärr inställd i år.


 

Nyårsafton tillbringade vi i Hyssna hos Ulf och Bodil.





 
 
Anna

Anna

17 januari 2013 14:58

Himmel vad mycket roligt ni har gjort under året :)

Puss och kram

http://dagaravlycka.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Lundgren - 31 januari 2019 15:22

Av en tillfällighet hittade vi detta huset, för fem år sedan. Vi fastnade för det bägge två, och tänkte att om vi inte tar chansen nu, så kommer vi att ångra oss. Man kan ju alltid sälja  om det inte blir bra. Vi har nu bott här i fem år och trivs, n...

Av Anders Lundgren - 16 januari 2019 18:56

Efter några års upphåll, laddar jag för att återuppta min blogg igen. ...

Av Anders Lundgren - 21 februari 2016 18:46

    En hysterisk komedi med Tomas Pettersson och Annika Andersson i huvudrollerna, utspelas i på 60-talet i en villa i Örgryte. Några otrohetsaffärer utgör handlingen. Mycket in och ut i dörrar, många goda skratt blev det under föreställningen....

Av Anders Lundgren - 3 november 2015 21:46

        En 3,5 timme lång konsert med fullt ös av musik från våran ungdomsuppväxt 1950 - 60 talet. Nästan alla favoritlåtar fick vi höra från en 8-manna orkester, 3 doatjejer och solosång av PeterJezewski, en före detta medlem av The Booper...

Av Anders Lundgren - 23 september 2015 11:25

      Vi lyckades få tag på biljetter till denna föreställning, efter att ha missat vårens föreställningar, 60 utsålda hus blev det. På grund av det stora intresset körde han nu några extra föreställningar på Lisebergsteatern, innan han drar v...

Presentation


solnedgång över Rödahavsbergen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards